Η ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και το κινέζικο ρητό στο twitter (ΦΩΤΟ&VIDEO)

στην

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ

 

Την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου επισκέφθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν από τις έξι το πρωί πήγε την ιχθυόσκαλα προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία για το πώς λειτουργεί η αγορά ψαριού. Παράλληλα είχε την δυνατότητα να μιλήσει με πολλούς εργαζόμενους και παρακολούθησε πως γίνεται η διαδικασία αγοραπωλησίας.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο της αλιείας, τον οποίο θεωρεί ιδιαίτερα δυναμικό, ενώ εκτιμά ότι προσφέρει και θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε και τα καΐκια που φορτωμένα με ψάρια είχαν δέσει στον όρμο του Αγίου Γεωργίου, ουσιαστικά λίγο πριν κατέβει η ψαριά προκειμένου να πουληθεί.

Πάντως, στο twitter θυμήθηκε ένα κινέζικο ρητό για να συνοδεύσει την φωτογραφία της επίσκεψής του εκεί: “Αν θες να με βοηθήσεις, μη μου δώσεις ψάρια, μάθε με να ψαρεύω!”.

Ο κύκλος που πραγματοποιείται – όπως οι ειδικοί εξήγησαν – είναι ότι τα ψάρια μεταφέρονται πρώτα στους εμπόρους και από εκεί με ένα σύστημα αγοραπωλησιών, θα αποκτηθούν από τους χονδρέμπορους για να μεταφερθούν σε ολόκληρη την Αττική και όχι μόνο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι το νομικό πλαίσιο στο κομμάτι της αλιείας είναι απαρχαιωμένο, στοιχείο που δυσκολεύει τον κρίσιμο αυτό τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ.:

“Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και να μιλήσω με ψαράδες, με εμπόρους και να ενημερωθώ για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, αλλά και ο κλάδος της εμπορίας ψαριών.

Δυστυχώς, το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο.

Η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει.

Μία, επίσης, πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι πως θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη.

Με πολύ μεγάλη χαρά, ενημερώθηκα για πρωτοβουλίες νέων παιδιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα και αυτή είναι μία εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Τελευταία από

Πανε στην Αρχη