Η ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

“Απόβαση” των Μανιατών στο Σύνταγμα – Συλλαλητήριο για τους δασικούς χάρτες (ΦΩΤΟ&VIDEO)

στην

Με σύνθημα “Η γη των προγόνων μας δεν αμφισβητείται” περισσότεροι από 1000 Μανιάτες κατέκλυσαν το μεσημέρι της Πέμπτης το Σύνταγμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν για τους δασικούς χάρτες.

Η “απόβαση” μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή είχε προγραμματιστεί το τελευταίο διάστημα από Μανιάτες τόσο της Λακωνίας, όσο του Πειραιά και της Αθήνας, ζητώντας την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών, καθώς η αγροτική έκταση που αγγίζει το 70% εμφανίζεται ως δασική, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα που τους εκπροσωπεί.

Από όσα ακούγονται στο μανιάτικο στοιχείο του Πειραιά τουλάχιστον (που ως γνωστόν κατέχει τη μερίδα του λέοντος των κατοίκων στις περιοχές του Μεγάλου Λιμανιού), προγραμμάτισαν συλλαλητήριο με στόχο να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή.

“Ο κόσμος ανησυχεί για τις περιουσίες του. Οι αεροφωτογραφίες του ’45 δεν είναι ευκρινείς κι οι περισσότεροι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά ιδιοκτησίες από πάππου προς πάππου. Ακόμα κι ολόκληροι τουριστικοί εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις”, τονίζουν οι επί κεφαλής από την Επιτροπή Αγώνα Μάνης. “Οι αποτυπώσεις του χάρτη δεν έχουν λάβει υπ’ όψιν τη ρύθμιση, βάσει της οποίας στη Μάνη δεν ισχύει το διαδικαστικό προνόμιο του Δημοσίου και η μετάθεση του βάρος απόδειξης σε όσους επικαλούνται δικαιώματα σε δάση ή δασικές εκτάσεις βαρύνει το Δημόσιο κι όχι τον ιδιώτη”, επισημαίνουν.

Για “κίνδυνο δήμευσης της περιουσίας” κάνει με τη σειρά της λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων με επιστολή της στο αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο, παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες αποσαφηνίστηκε το ζήτημα των γεωργικών εκτάσεων που είχαν ενταχθεί στις αναδασωτέες.

 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Μανιάτες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παρόντος του Νίκου Μιχαλολιάκου

Λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση των Μανιατών στο Σύνταγμα, την εμφάνισή του έκανε ο αρχηγός του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος συνοδευόταν από όλους τους Μανιάτες βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας (Ηλίας Κασιδιάρης – Αττικής, Νίκος Κούζηλος – Α’ Πειραιά και Δημήτρης Κουκούτσης – Μεσσηνίας).

Ο κ. Μιχαλολιάκος προτίμησε να μην κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και προτίμησε να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλία με τους συγκεντρωμένους στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μια κίνηση που προβλημάτισε όσους συμπατριώτες του προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, οι οποίοι πρόσμεναν να τιμήσουν με την παρουσία τους και οι υπόλοιποι Μανιάτες βουλευτές. Αντ’ αυτού, τα ονόματά τους καταχωρήθηκαν στο… απουσιολόγιο, απογοητεύοντας συλλήβδην τους ψηφοφόρους τους στον αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν τη γη των προγόνων τους.

 

Αποδοκιμάστηκε ο Δημήτρης Καμμένος

Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τους συγκεντρωμένους Μανιάτες έγινε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Β’ Πειραιά, Δημήτρης Καμμένος, όταν επιχείρησε να πλησιάσει το πλήθος, αφού αποχώρησε το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Καμμένος, βλέποντας πολλούς ψηφοφόρους και από τη δική του εκλογική περιφέρεια, θέλησε να δώσει και αυτός το παρών. Σ’ εκείνο το σημείο οι Μανιάτες τον γιούχαραν και απαίτησαν να αποχωρήσει, κατηγορώντας τον για μικροπολιτική και ψηφοθηρία.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. αιφνιδιάστηκε και εμφανίστηκε ανήμπορος να διαχειριστεί την αγανάκτηση του κόσμου προς το πρόσωπο της νυν Κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων που έβαλαν σε εφαρμογή τους δασικούς χάρτες. Αρκέστηκε απλά να σηκώσει τα χέρια και να αναφωνήσει: “Όχι ρε παιδιά με παρεξηγήσατε. Μαζί σας είμαι και καταδικάζω τους δασικούς χάρτες. Τους αγαπάω τους Μανιάτες”.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ που σας εξασφάλισαν οι peiraiastimes:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Τελευταία από

Πανε στην Αρχη