Η ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μώραλης και Μητσοτάκης στο εργοτάξιο του Μετρό στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

στην

Πλούσιο φωτορεπορτάζ – Παρόντες οι Κατσαφάδος, Αρβανιτόπουλος, Τραγάκης, Αυγενάκης, Καραμανλής jr και πολλοί Νεοδημοκράτες του Δημάρχου – Επισκέφθηκε Κορυδαλλό και Σχιστό

 

Επίσκεψη στον Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, 9/2, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδειών για τη “Συμφωνία Αλήθειας” που παρουσιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε φορείς και πολίτες της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο εργοτάξιο του μετρό στο κέντρο του Πειραιά, ανάμεσα σε Δημοτικό Θέατρο – Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου – Πλατεία Κοραή – και έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος τον συνόδευσε και στην ξενάγηση στο χώρο του έργου.

Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη βρέθηκαν στον Πειραιά και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Τομεάχης Υποδομών της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής, ο πρώην Υπουργός Παιδείας και πολιτευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο στενός και διαχρονικός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης, αναπληρώτρια διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Κύρα Κάπη, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά, Μιχάλης Λιβανός,  ο βουλευτής Α’ Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης, ο Αντιδήμαρχος και πολιτευτής της Ν.Δ., Γιάννης Μελάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Αργουδέλης και Κυριάκος Σιγαλάκος, οι πρόεδροι Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και Γιάννης Βοϊδονικόλας από Γ’ και Ε’ Κοινότητα αντίστοιχα κ.ά..

Στη συνέχεια επισκεύθηκε το βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του πάρκου, όπως και το εμπορικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, όπου συνομίλησε με κατοίκους της πόλης.

 

 

Μώραλης: “Θα συζητήσουμε αναλυτικότερα τα θέματα που αφορούν”

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες του Μετρό, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε σήμερα στον Πειραιά, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο και ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ” για τις εργασίες και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, συμφωνήσαμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συναντηθούμε, προκειμένου να συζητήσουμε αναλυτικότερα τα θέματα που αφορούν στην πόλη του Πειραιά και τις προοπτικές της, αλλά και θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

 

 

Ήπιε καφέ με νέους στον Κορυδαλλό

Μετά από το πέρασμά του από τον Πειραιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με νέους του Κορυδαλλού για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η συζήτηση στο καφέ Da Sotto στην Πλατεία Ελευθερίας, κράτησε αρκετή ώρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ακούει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

Οι νεολαίοι ρώτησαν τον κ. Μητσοτάκη για προβλήματα που αφορούν την Περιφέρεια, όπως την ανεργία και τη μετανάστευση των νέον, αλλά και για την παραμονή των φυλακών στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Στο πλευρό του κυρίου Μητσοτάκη στο ίδιο τραπέζι ήταν και ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, αλλά και ο προεδρος της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά, Μιχαλης Λιβανός.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε περιοδεύσει στην αγορά κ σε μαγαζιά της περιοχή.

 

Μητσοτάκης: “Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις ώστε να βγει από την κρίση”

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με εκπροσώπους εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και όπως του επεσήμαναν, έχουν να κάνουν με την έλλειψη ενός σταθερού φορολογικού και νομικού πλαισίου.

Οι επιχειρηματίες τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσουν ξανά τα ναυπηγεία στην περιοχή με στόχο να επαναπατρίσουν τα 14 δις δολλάρια που έφερνε η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη χώρα και τώρα μεταφέρονται αλλού.

Μιλώντας με τους επιχειρηματίες, ο αρχηγός της Ν.Δ. τόνισε πως η αγορά της ναυτιλίας είναι παγκόσμια ανταγωνιστική, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναδείξει. Όπως είπε θα πρέπει η χώρα να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική σε έναν τέτοιο κλάδο και στάθηκε ιδιαίτερα στην Cosco καθώς, όπως δήλωσε, είναι ευκαιρία να αποκτήσει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική όλος ο κλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νέες επενδύσεις, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. “Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις. Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν ας μιλήσουμε για το μέλλον“, είπε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Τελευταία από

Πανε στην Αρχη